“Hi va haver una època en què jo pensava que se m’acabava la vida.” (p. 117)
Carmina Ribés Falcó (Almassora, 1967), filòloga i dedicada a l’ensenyament de llengües a persones adultes, trasllada en aquest llibre imprès una part de les reflexions que ha anat publicant (i que no ha parat d’escriure) en Facebook en el període de “10 llunacions” (entre desembre de 2015 i setembre de 2016). Cada article curt, que podria ser l’equivalent a una columna de premsa, va acompanyat d’una imatge fotogràfica presa també per l’autora, i d’una cita textual, o llegenda, que ho contextualitza, i que apareixen recollides al final de l’obra.
El llibre s’estructura en 6 apartats principals: condició humana (que inclou 34 dels 65 articles que porta el llibre), records, natura, valors, l’ara i com evitar que una gota d’aigua s’asseque. I malgrat que la lectura és intimista, sovint exemplificada amb persones, panoràmiques i situacions estrictament properes a l’autora, els temes són humans i universals, i l’actitud que ens transmet, indiscutiblement positiva i encoratjadora.
Una lectura plaent, molt recomanable, malgrat que en una segona edició caldrà millorar diversos aspectes ortotipogràfics. No només destaca l’extraordinària habilitat expressiva que demostra l’autora, sinó la seua preparació, ja que les referències literàries, culturals i intel·lectuals farceixen cada píndola d’aquest recull i li aporten molta substància i coneixement.
Augusto Monterroso, en el conte intitulat “Homo scriptor”, afirma de manera categòrica: “El conocimiento directo de los escritores es nocivo”. Així és “una cosa rara” que agrade llegir l’obra d’una persona propera, que tenim per amiga, al Facebook i a la vida, eppur… s’ho val.
Temps de lectura: 1 minuts