Cabrera va ser, possiblement, el primer camp de concentració, en paraules de l’historiador canadenc Denis Smith. L’infortuni dels més de nou mil soldats de Napoleó que van ser confinats, abandonats, a l’illa el 1809 fins 1814, va ser tractat literàriament pel mallorquí Baltasar Porcel a L’emperador o l’ull del vent, i aquest episodi es cita i d’alguna manera inspira la novel·la curta de Joan Miquel Oliver.
Alexandra Schneider, juntament amb el mateix Joan Miquel Oliver i altres amics tan reals com ell, Albert Pinya, il·lustrador d’altres obres del cantant d’Antònia Font, el líder del grup Mishima, David Carabén, i altres músics són els protagonistes d’aquest conte llarg de marcians i zombis-cabres, ubicat entre Mallorca i Cabrera, que l’autor no té problemes en dir que ha escrit en quinze dies.
L’obra, de 102 pàgines, recull l’univers creatiu d’Oliver i els seus conceptes que també trobem a les cançons: mons extraterrestres, màquines “modernes” que sovint s’escapen al seu control, andròmines amuntegades, bicicletes, el valor de l’amistat, l’ús de la llengua planera i quotidiana, el potencial creatiu dels somnis, l’alegria… I tot per traslladar la insuportable “colonització” a la qual es veuen sotmeses les Illes Balears, principalment pels alemanys, que a l’obra representen els alienígenes, però també per altres pobles del nord.
El sentit de l’humor i la ironia habitual de Joanmi Oliver és present en aquesta obra senzilla, que podria perfectament haver estat il·lustrada. Ideal per a incondicionals d’Oliver.
Alexandra Schneider und ihr Casiotone
Joan Miquel Oliver
Editorial: l’altra editorial
Pàgines: 104
ISBN: 978-84-947829-5-4
Format: 13×19,5cm
Coberta: Rústica amb solapes
PVP: 14,95€
Joan Miquel Oliver i Ripoll (Sóller, Mallorca, 1974) és compositor, escriptor i músic del grup de pop mallorquí Antònia Font. Paral·lelament, Oliver desenvolupà una carrera en solitari.
Temps de lectura: 1 minuts