Ferran Arasa i Gil (Castelló de la Plana, 1957) és professor titular del departament de Prehistòria i Arqueologia a la Universitat de València. Especialista en Arqueologia Clàssica, s’ha centrat en els estudis d’epigrafia, escultura, arquitectura, paisatges rurals i història de l’arqueologia valenciana. La seua extensa producció científica es pot consultar en el repositori de la UV i en altres webs. Així mateix, desenvolupa una important tasca divulgativa dels estudis arqueològics, i és precisament ací on s’inclouria la publicació d’aquesta assequible guia de camp, que no arriba a 100 pàgines, editada per la Universitat d’Alacant, en la seua col·lecció “L’Ordit”.
El llibret, ple de fotografies a tot color, i textos curts i fàcils d’entendre, amb resums destacats, porta un pròleg de Lorenzo Abad, catedràtic de la UA, i s’ha incorporat un capitol sobre el paisatge d’oliveres monumentals del Baix Maestrat que han redactat Anna Calvo i Alex Vilanova de la Jana.
La simplicitat en la presentació de textos i imatges fa d’aquesta publicació, com altres ja ressenyades, de la col·lecció “L’Ordit”:
La festa d’Elx
https://descriu.org/la-festa-delx-gabriel-sansano-ed-publicacions-de-la-universitat-dalacant-2016/
Bolets del País Valencià
https://descriu.org/bolets-del-pais-valencia-antoni-belda-ed-publicacions-de-la-universitat-dalacant-2015/
Un material rellevant i imprescindible per a qualsevol lector valencià.
Ferran Arasa
Títol: La Via Augusta pel País Valencià
Autor: Ferran Arasa
Editorial: Publicacions de la Universitat d’Alacant. Coedita: Publicacions de la Universitat Jaume I
Any: 2018
Imatge de l’article: Arc romà de Cabanes, postal de l’any 1952
Temps de lectura: 1 minuts