La revista més vital

Guanyadors i finalistes del concurs Ucronies a Descriu

El concurs de ciència-ficció Ucronies, història alternativa, organitzat per l’escriptor i crític literari Eduardo Almiñana i l’equip editorial de Descriu, ja té guanyadors i finalistes.

El tema d’aquesta convocatòria era escriure una ucronia, un fet històric alternatiu a la realitat que coneixem, i això ha permés llegir moltes històries suggeridores i interessants. El jurat i els especialistes literaris anònims que han valorat els relats destaquen la riquesa cultural, històrica i literària de les obres presentades, així com el gran talent dels autors i les autores.

Així doncs, l’escriptor Josep Aran ha resultat guanyador del concurs amb el relat Camarada Strela, una narració original i d’estil fresc sobre un sistema informàtic que gestiona les comunitats de persones residents a una República Federada denominada Ukronia.

Per la seua banda, Adrián Hernán ha guanyat el segon premi amb No ha passat res important, un relat ple d’intriga que planteja un canvi en temps prehistòrics i que té grans conseqüències per a la història de la humanitat.

Finalment, el jurat, basant-se en informes d’avaluadors externs anònims i previ debat, ha escollit tres finalistes per la qualitat literària i narrativa de les obres, que són La llarga nit de Manel Àlamo, A l’espera d’ordres de Roger Garrido, i Olga de Isabel Ribes, amàs dels guanyadors.

Consulteu ací l’acta del jurat.

Aprofitem per anunciar, també, que des de l’equip editorial de Descriu estem preparant l’edició del llibre amb les obres presentades al concurs.

Enhorabona als guanyadors i als finalistes, i moltes gràcies a tots els participants!

 

 

Temps de lectura: 1 minuts

4+

Deixa una resposta