Sergi Durbà (Sagunt, 1979) basteix i compila en aquestes vora cent cinquanta glosses la cultura popular dels pobles, un món que va ensorrant-se davant els avanços del segle XXI, un imaginari que ens singularitza com a poble i que té aromes rurals i de tradició. Evoca el passat per a afrontar el futur, els reptes com a pobles hereus d’una tradició que ens singularitza i que es veu engolida per la voràgine del tràfec actual.
Durbà, ha escrit nombrosos articles d’opinió i la novel·la “Camins al sud” (2012) sobre la situació del valencià al sud del País Valencià, altrament, dirigeix el blog Costumari Durbà des de 2008. Les glosses estan ordenades per ordre alfabètic i mentiria si no diguera que el primer al que m’han remés són les glosses d’Eugeni d’Ors, sempre salvant les distàncies. Remetent a pobles del Camp de Morvedre, la comarca nadiva de l’autor, l’Horta Nord i les Riberes, i són un reflex del tarannà de l’autor, professor de valencià, i que vindica les arrels del seu poble.
Comptat i debatut, aquest llibre suma flaires de la dècada dels huitanta i noranta del segle passat i retrata una generació, la de la gent entre els trenta i els quaranta i escassos anys, frontissa entre la gent més grans i les noves generacions de la societat líquida i les darreres que conegueren aquest món.
Editorial: Tres i Quatre
Pàgines: 173
Any: 2015
ISBN: 978-84-7502-964-1
Preu: 14’25
Blog de Sergi Durbà: http://costumaridurba.blogspot.com/
Temps de lectura: 1 minuts