La revista més vital

Neutre, Eva Baltasar (Bromera, 2017)

“NU. La pell és la primera consciència. / La pell dels altres en contacte / amb la pròpia pell és el que activa / el nostre interès pel llenguatge. / Els pocs éssers que estimem / són estimats, sobretot, amb paraules. / Però només la pell els en dóna la certesa.”

Eva Baltasar (Barcelona, 1978) va publicar el primer poemari l’any 2008 després d’haver guanyat el premi Premi Miquel de Palol de poesia per l’obra Laia, i des d’aleshores s’ha proposat, i ha aconseguit, una bona quantitat de guardons:  Premi Ramon Comas i Maduell de poesia per l’obra Atàviques feres, Premi Benet Ribas de poesia, Premis Recull, per l’obra Dotze treballs, Premi Les Talúries de poesia per l’obra Reclam, Premi Màrius Torres de poesia per l’obra Medi aquàtic, Premi Jordi Pàmias de poesia per l’obra Poemes d’una embarassada, Premi Miquel Àngel Riera de poesia per l’obra Vida limitada, Premi Gabriel Ferrater de poesia per l’obra Animals d’hivern, Premi Mallorca de Creació Literària modalitat de poesia per l’obra Invertida i Premi Ibn Jafadja de poesia per l’obra Neutre.

El crític Francesc Calafat ha dit d’aquest llibre que integra reflexió i to confessional, sobre l’eix del gènere, de l’assumpció de la sexualitat, de la percepció del món com un lloc difícil, possiblement. I és veritat que parla de Déu en el seu poema “Ningú”.

41 pàgines, 31 poemes, un premi prestigiós amb un jurat conformat per M. Josep Escrivà, Àngels Gregori, Artur Ahuir, Mercè Climent i Vicent Garcia Perales. Una editorial de pes com és Bromera. Una autora que ha guanyat multitud de premis. No hi ha més remei que llegir aquest poemari, amb tota confiança!

Article de la revista Núvol: https://www.nuvol.com/entrevistes/eva-baltasar-la-democracia-es-incompatible-amb-la-tecnocracia/

 Eva Baltasar

coberta

Temps de lectura: 1 minuts

0

Deixa una resposta