Internet va plena d’històries d’alpinistes que sorprenentment, malgrat les dificultats de tota mena, han fet autèntiques proeses, com ara, Wanda Rutkievicz, Elisabeth Revol, Edurne Pasaban (que ha pujat als 14 vuit mils de la Terra), Chus Lago, Tamara Lunger, Araceli Segarra… I aquesta novel·la també. L’autora pren aquest món de referència, i posa de protagonista una dona jove, excepcionalment forta, introvertida i amb un caràcter dur, la passió de la qual és l’alpinisme.
El començament és original, per l’exotisme de la trama que se centra en la vida en un refugi d’alta muntanya: els guardes que el mantenen, els visitants (turistes i professionals), els pocs habitants del poblet proper, les rutes, el material, les experiències i les ambicions d’uns i altres, les converses amb un llenguatge especialitzat, les relacions… Però també és brillant la ubicació, ja que recrea un paisatge que recorda els Pirineus i el seu entorn, però amb noms inventats.
Bàsicament, però, la narració se centra en una història d’amor romàntic i passional entre la protagonista, l’alpinista russa Irena Bekisova, i un arquitecte de renom, aficionat a la muntanya, que ho acaba deixant tot per ella. I entremig, un guarda del refugi que ho va contant i que mor d’amor reprimit per l’alpinista Bekisova.
Al llarg de la novel·la s’hi expliquen moltes aventures, prodigis de fortalesa i resistència, i també històries luctuoses del perillós, i sembla que irresistible, món de l’alpinisme, i moltes, moltes, moltes cartes d’amor.
Al vertigen
Tria format
20.00 €
Imatge de l’article: Crònica del rescat d’Elisabet Revol al Nanga Parbat http://www.barrabes.com/actualidad/noticias/2-10235/nanga-parbat-cronica-rescate-elisabeth.html
Temps de lectura: 1 minuts